čtvrtek 2. ledna 2014

Obal



Strejda Mára si s předstihem řekl o Vánoční dárek - futrál na nářadí. Dokonce i poslal fotku, abych věděla o co jde. Když ale rozbalil svoje cajky, vyšel nám obal obřích rozměrů. Nakonec jsem se dohodli, že bude víc kusů v jednom chlívečku. Vrchní látku a nášivku si vybral sám. Šila jsem to co nejjednodušeji, ale musím smeknout před všemi patchworkářkami! Ač jsem třikrát měřila a špendlila, stejně se mi tři vrstvy (vrchní látka, vatelín, spodní látka) hýbaly. Prošívání kapsiček svrchu jsem si posouvala sama, stroj by si šil na místě - měnit přítlak patky nepomáhalo. Výsledek ale udělal radost, to je hlavní!
Na fotkách je méně cajků než původně, Mára zjistil, že s kompletní výbavičkou by už do batohu do letadla mohl přibalit maximálně trenky...

Hádanka na závěr: Jakým řemeslem se živí strejda Mára?



8 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Správně! To byla rychlost!

      Vymazat
    2. Googlila jsem:) Jinak krásná profese, tuším. Moc se mi líbí ta látka.

      Vymazat
    3. Látka je z Ikey. Marek má štěstí, že ho to baví a je šikovný, tak si zatím může pracovat jako umělec. :-) Poslední roky pomáhal Martinu Janeckému, jestli imigrační dovolí bude se učit od dalších mistrů. Držíme palce Máro!

      Vymazat
  2. Marek E.? Sice ho neznám osobně, ale s Martinem jsem chodila do třídy na průmce. Svět je teda malej!!:-)

    OdpovědětVymazat
  3. No, a zapomněla bych napsat, jak moc se mi Vaše výtvory líbí a že doufám, že u Vás najdu víc námětů na šití na obyč stroji, páč jsem asi jedna z posledních, co nemají žádnou moderní mašinku (i když po ní teda moc toužím)(no ne jen po jedný, že:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju za pochvaly! Ono se vlastně všechno dá šít na obyč stroji. Jen u úpletů se to víc vlní a pomaleji šije. Hůř to vypadá většinou jen z rubu. Tím nechci říct, že není po čem toužit ;-) A klidně si můžeme tykat. Už se těším až nakouknu na tvůj blog, teď jdu nabrat síly na zítřek...

      Vymazat