Koupila jsem ji jako hokaido. Nějak se mi to nezdálo. Už ale (díky náhodě) vím, že je to dýně odrůdy Blue Ballet. Chuťově hodně podobná hokaidu, uvnitř je oranžová, jen ta šedivá šlupka se úplně nerozvaří. Je to měkké, ale v polívce nám plavaly tenké šlupičky. Je lepší jí oloupat.
Pár obrázků z jednoho lednového odpoledne, kdy jsem na zahradě natrhala něco k obědu. Vařila jsem zeleninové kari podle Hany Michopulu a výborný. Její zimní kuchařku vřele doporučuji, zatím mi chutnalo všechno co jsem podle ní zkusila (a Jiří nehučel ;-)).
Ivan Wernisch
Mistr Dýně
Jak dýně
na sluncem vyhřáté hlíně,
tak rozvaluje se hloupý -
hoví si ve své hlouposti
a zraje
Mistr Dýně II
Jak dýně
na sluncem vyhřáté hlíně,
tak rozvaluje se moudrý -
hoví si ve své moudrosti
a zraje
Týý jo, u vás v lednu na zahradě jak v létě:-)))
OdpovědětVymazat