sobota 29. dubna 2017

Dubnové pokračování



Když jsem uviděla návod na dubnový čtverec z akce 6 KÖPFE 12 BLÖCKE, tak jsem hodně pochybovala, jestli ještě budu pokračovat. Měla jsem zaječí úmysly, protože se mi Dresden Plate zdál vcelku složitý a vlastně se mi ani moc nelíbil...
Nu ale koncem dubna přišla nálada a zvítězila zvědavost. Chtěla jsem vědět, jestli jsem schopná posešít tolik malých kousků a jestli výsledek bude alespoň trochu co k čemu.

Nakupovat speciální pravítko se mi nechtělo, a tak jsem vytiskla šablonu a vzpomněla si na fotky s vtipným nápadem, jak originální pravítko nahradit. Bohužel nevím, kdo fotky nahrál. Nedařilo se mi je na facebooku dohledat. Proto vkládám fotky svoje, přijde mi fajn takový zlepšovák uchovat.


1. ustřihnout pruh široký 5 palců
2. na dvě strany pravítka přilepit vystřihlé šablony a po položení na pruh látky aby lícovala spodní a horní strany šablony s okraji uříznout zkosený bok
3. přiložit ke zkosené hraně druhou šablonu z druhé strany pravítka a uříznout druhou hranu
4. a první lichoběžník je na světě!
5. druhý uřízneme pomocí otočení šablony "hlavou" dolů
6. a tak pořád dokola dokud nebude lichoběžníků 16...



Nakonec jsem spokojená, i když moje Dresden Plate rozhodně není placatá, krčí se v několika varháncích, ale po přišití prostředního kolečka to docela lehlo.



Jen kolečko jsem střihla menší než bylo potřeba. Je hodně naknap, ale já tam prostě chtěla tenhle obrázek! A tak před páráním chrání pár řad vyšitých barevnými bavlkami.



Sama jsem překvapená jak se mi dubnový kousek líbí. Pěkně by se hodil i k nám na pohovku, ale nakonec půjde na hromádku k lednu, únoru a březnu. Pěkně čekat co bude dál...





4 komentáře:

  1. Siju take 6 Köpfe 12 Blöcke. Neni to komplikovane a navody jsou opravdu vyborne. Tvuj Dresden Plate se mi moc libi. Jsem uz take zvedava, co nas ceka 1. kvetna. Prozatim to nebylo moc narocne. Uz se take tesim na vanoce, kdyz se budu moci zachumlat do toho novehe, meho prvniho quiltu. Jiste se jeste potkame na 6-12. Tvuj blog se mi ale moc libi. Mily pozdrav Jana Herber

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani moc děkuji za krásný komentář. Snad tě ve skupině zahlídnu, přecijen je tam těch příspěvků hodně, tak určitě všechny nevidím. Klidně mě označ, ráda se pokochám! Jsem zvědavá, jestli deku dokončím. Ale květnový blok vypadá od dost jednodušeji než dubnový, tak do toho ještě půjdu :-)

      Vymazat
  2. Krásný, asi bych na to neměla trpělivost, ale je to výzva. Možná někdy příště, až budu větší. :-)))) Zdena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si musela počkat skoro měsíc než jsem našla odvahu na duben, tak ty si můžeš počkat klidně rok a pak to sfouknout během prosince ;-)! Já ti věřím!!

      Vymazat