středa 14. října 2015

Malí návrháři


Při uklízení látek si děti vytáhly několik úpletů a dožadovaly se nových triček/šatiček. Slíbily, že budou pomáhat. Ale jak? Nakonec jsme se domluvili, že mi Tonda pomůže vystřihnout střih (šlo mu to pěkně). A Kristýnka si stříhala spousty dalších malinkých a ještě menších ze zbytků papíru. Největší pomoc byla v tom, že si pak zapáleně hrály se zbytky látek a já mohla relativně v klidu šít.


 Toník byl nadšený z látky s autobusy, kterou máme od tety Mirky. Mě přijde spíš holčičí, ale ty autobusy, ty musel mít! Aby to nebylo málo na rukávy vybral další zářivé barvy a my se dohodli, že tričko bude na spaní. V hlavě mám i přijatelnější verzi s černými rukávy, jen mi teď chybí černý úplet. Nějak je těch látek pořád málo...!


Kristýnka neomylně sáhla po látce s princeznami. Chtěla šatičky. Mě se moc líbí střih z Ottobre, podle kterého jsem už šatičky šila a nadešel čas na vytáhnutí většího čísla. Ze starých šatiček se totiž pomalu (tedy vlastně docela rychle) stala tunika. Za dopoledne jsem to stihli i s uvařením oběda a uklizením všech pidikousků papíru i látek.


Toník štěstím jenom zářil a Kristý po oblečení propukla v pláč - chtěla totiž šaty až na zem! Jako mají princezny. Ještě že jí brácha umí zlepšit náladu a na křivdu s délkou šatů rychle zapomněla!


Střihy: Tonda Ottobre 6/2010 č.15 a Kristý Ottobre 1/2013 č.28

6 komentářů:

  1. Jste velmi schopní :) vypadají moc spokojeně, tečkovaný úplet se mi k autobusům vyloženě líbí!

    OdpovědětVymazat
  2. autobusy i princezny jsou krásný. Je to pěkné, barevné, černou neřeš, ty si ještě užiješ, až budou v těch správných letech !!! Nitě jsou už zařízené :-))))

    OdpovědětVymazat
  3. Autobusy sepur, určitě je jich do postele škoda. Černá dětem nepatří, tu budou vyžadovat později. Až se ti to nebude líbit😉

    OdpovědětVymazat
  4. Je to nádhera! Spousta chlapů nosí růžové košile, tak proč by nemohly být krásné autobusy na růžové pro kluka? Sekne jim to oběma.

    OdpovědětVymazat
  5. Tak si říkám, že jsem asi úzkoprsá! Díky moc za komentáře, zkusim se na to koukat jinak.

    OdpovědětVymazat
  6. Krásná šicí reportáž. Děti jsou krásné a moc jim to sluší. Myslím, že trika je na spaní škoda. Je krásně veselé a ty šatičky nemají chybu.

    OdpovědětVymazat