sobota 6. září 2014

Lacláčky ze softshellu

Kamarádka mě poprosila o ušití softhellových kaťat s laclem pro začínajícího chodce. Lacláče jsem ještě nešila, ale naštěstí mám doma Ottobre 1/2013 se střihem. Trošku jsem si pozměnila kapsy a kšandy. Chtěla jsem aby byly kšandy regulovací, přecijen mladý pán je čahoun a standardní střih by mu nemusel padnout!



Už při stříhání mě obestřela mlha a povedlo se mi špatně šmiknout hned dva díly, naštěstí chyba to nebyla nenapravitelná...jen to chtělo zapnout mozek a znovu se pustit do stříhání. Malá rada - vykreslete si díly pěkně vcelku a neodstřihávejte střih podsádkz (nebo si dobře poznačte jak navazují), mohlo by se vám stát, že si to při přenášení střihu špatně poskládáte. Mě se povedlo otočit to tak, že vzadu místo lichoběžníku vznikl výstřih...



Další zádrhel nastal při vytváření průvlečné dírky na pro kšandy. Chtěla jsem jí udělat pomocí kulaté gumičky. Ta mi ale nejde prošít. Při prošívání se na rubu nit zacuchá a jehla uvízne. Po několika planých pokusech jsem očko udělala z tyrkysové lemovací gumičky - ta šla prošít krásně.
Nabouchat druky už byla hračka. Teď už jen trnu jak budou lacláčky Františkovi sedět :-)


Reflexní hvězdička nebo kolečko by se hodilo víc, ale tady se prošlo nějaký kotě, trošku i vzadu...

4 komentáře:

  1. Jsou parádní Jituš! A jinak buď v pohodě .... mě se posledně při stříhání tepláků podařilo položit látku rub na líc místo líc na líc .... a jsem tak střihla dvoje tepláky ... tos měla vidět jak jsem mlátila hlavou o stůl:-))))

    OdpovědětVymazat
  2. To potesi ;) Taky uz jsem sila dve trika-ale zase bylo dvakrat tolik radosti:)

    OdpovědětVymazat
  3. aaa, tak te taky potesim, podobne zkraty mivam take ;-) nejvic se pak raduje emmuse, bo ma krasne kousky latek na blbnuti.. :-D

    OdpovědětVymazat