sobota 8. února 2014

Ryby




Kluci si rádi hrají s autama. Stejně tak rádi loví. Holky taky. U nás se už nějaký ten čas chytají ryby. A pak se taky všude válí. Bylo potřeba úlovky dobře uklidit. Krabičky vypadaly jako dobrá skrýš. A my jí ještě trošku vylepšili. 

Potřebovali jsme:  
  • krabičky nebo plechovky
  • papír na nové opláštění 
  • nůžky
  • lepidlo Herkules


Z papíru si jsme vystřihli obdélníky (výška x obvod s mírným přesahem). Jednu stranu papíru jsme popatlali lepidlem (na rovnoměrné rozetření se nám hodilo pravítko, hezky se s ním lepidlo rozhrnulo do plochy). Nový kabát jsem opatrně nalepila a pak jsme trošku uhlazovali ubrouskem. 
 A je hotovo. Batikovaný baličák je pěkně pevný a záměrně pomačkaný, tak se obalovalo jedna báseň. Nebylo potřeba vytlačovat bublinky a hlídat si jindy vadící nerovnosti. Herkules navíc krabičky pěkně zpevnil.

 

Barvit balící papír by mě samotnou nenapadlo. Kdysi nás kamarádka učila vázat knížky a jako bonus jsme si na ně nabarvili i papíry. Stačí mít barvy na textil (Duha, Iberia...). Rozmíchat je v horké vodě, namočit pomačkaný papír. Nemáčet moc dlouho, aby se nerozmočil. Nechat oschnout a případně vyžehlit.

Prázdninové deníky s přidanou hodnotou vlastní práce...


A teď zpátky k těm rybám! Malovat moc neumím, ale ryby mi docela jdou. A tak jsem malovala na pevnou čtvrtku a Toník vybarvoval.


Vybarvené rybky jsem vystříhala a společně jsme je osponkovali sponkovačkou. 


Čím víc ryb tím líp...


Horší je to s pruty. Udělala jsem dětem pořádné, s velkým magnetem na provázku a bambusové tyčce. Za chvíli si už ale rybáři byli moc nebezpeční. Teď používáme k lovení pidipruty z této hračky:


Na vypíchnutí oka by taky stačily, ale na to moji rybáři naštěstí nepřišli ;-)


Pár rybek ke stažení je tady - download. Ale myslím, že ty namalované od mámy/táty jsou stejně nejlepší!




1 komentář: