středa 13. prosince 2017

Adventní kalendář z Farbenmixu



Už je to taková moje tradice šít naslepo něco co nepotřebuji, ale co mi před Vánoci po chvilkách dovoluje utéct si ke stroji a radovat se  ze samotného šití. 


Letos jsem ze skříně vytáhla silný fialový mančestr. Ten kdysi koupila mamka nejspíš na sukni. Před čtyřmi lety padl kus na gatě pro Kristý, které pak nosila Evička. A teď došlo i na poslední zbytek. 


Klopu zdobí výšivka kytičky podle hrnku z dobročinného krámku. Obrázky na hrnečku mě nadchly, připomínají mi něžné výšivky Břichopase, a tak jsem si zkusila podobnou vyšít. No není to žádný majstrštyk, ale za chvíli budu mít ve schránce hithitovou knížku o vyšívání, tak třebas ty další už budou lepší a lepší...


Popruhy jsem chtěla černé, ale v galanterii měli jen šedý. Nakonec mi to nepřijde špatné, spolu s farbenmixí stužkou se mi líbí moc, bohužel nebyla na celý popruh, tak zdobí jen kousek s očkem.


A ještě brož s kytičkou na závěr. Je vidět, že mě ty barvy i vzor baví.

 
A baví nejen mě, tak uvidíme kdo ji nakonec vyhraje...

Na stránkách farbenmixu si můžete stáhnout návod na tuhle povedenou tašku. Šila se moc dobře a i rychle, jen příště bych nechala otvor na převracení v podšívce dole, ne mezi podšívkou a vrchní látkou.  

6 komentářů:

  1. Mně se strašně líbí ta stuha přes popruh!!!! <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě taky, oni to tak ve farbenmixích návodech šijí často. Bohužel na celý popruh stužka nezbyla. Vypadá to pak hned jinak. To mám za to, že šetřím a objednávám jen po metrech...

      Vymazat
  2. Moc pěkná! Jak jsi vyřešila zapínání klopy? Pořád váhám s tím aktovkovým zapínáním.... dita

    OdpovědětVymazat
  3. Dito vyřešila jsem to tak, že jsem nedala žádné. Ona klopa hezky drží sama a já jsem doma žádný zámek neměla. A na magnetické zapínání jsem to už měla sešité a párat už se mi nechtělo...tak tak :-)

    OdpovědětVymazat