pátek 4. dubna 2014

Bambus


Tondovi je zase o rok víc (už skoro měsíc) a vymyslel si že potřebuje tričko se čtyřkou. Triček má docela dost. Tak se mi do toho moc nechtělo, ale nakonec mi padl do oka bambus. Bambusový triko nemá, tudíž ho potřebuje ;-). A tak vznikla trika rovnou dvě, ještě pro Páťu. 


Z posledních kousíčků látky jsem poskládala šatičky pro Kristý. Jsou jen jednobarevné, s přižehlenou "kákou". Svojí první nažehlovačku jsem přižehlila až na druhý pokus, ale je krásná a vypadá to, že šatičky s kákou budou často nošené... 


4 komentáře:

  1. Dobrý den, trička jsou moc hezká. Chtěla jsem se Vás zeptat na jednu věc k šatičkám na Kristý. Zdá se mi, že to je střih z Ottobre :-) Mám ho doma a právě jsem střihla látku též na tričko pro moji dceru. Jen mi teď není jasný postup, který tam mají popsaný. Proto bych se chtěla zeptat, jestli byste mi prosím mohla poradit - není mi jasná práce s gumičkou, která se má všívat do dolního předního dílu. Jakou gumičku a jak jste ji tam všívala? Moc děkuji za Vaši radu a přeji pěkný den :-) Anna

    OdpovědětVymazat
  2. Ani, já jsem tam gumičku nedávala. Pravda nečetla jsem návod, ale ten spodní lem je užší než sukýnka tak jak se natahuje samo se to mírně smrskne do "balonu". Střih je z Ottobre 1/2013 šila jsem je ještě tady:http://od-ji.blogspot.cz/2014/03/holcici-smrst.html, taky bez gumičky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jsem koukla do návodu a už vím co myslíte. Gumičkou řasili vršek spodní části předního i zadního dílu. To jsem nedělala, jen jsem natahovala ten středový proužek při přišívání. To řasení je ale hezké. Nejspíš použili lastin, ten se přišije na místě švového přídavku uprostřed, při šití se natahuje, tím vznikne to řasení. Stejně tak radí řasit i rukávky. Já je řasila povolenou nití u rovnostehu.

      Vymazat
    2. Moc děkuji. Už jsem moudřejší.

      Vymazat