pondělí 31. března 2014

Ještěrková softshellová



Kristý zase povyrostla a nastal čas ušít jí větší bundu. U nás se softshell nosí skoro celý rok. Jaro, podzim ideální. V létě na hory, a v zimě jaká byla letos se taky neztratil.
Ve skříni už na mě zbyl jen zelený a oranžový. Oranžovou schovám pro Toníka, to je jeho oblíbená barva. Kristý tedy vyhrála zelenou. Trochu se bojim, že bunda v tak světlé barvě bude každou chvíli v pračce, ale rej ještěrek od www.mamadora.cz to určitě zachrání. V takovém vzoru se totiž leccos ztratí. A tak jsou ještěrky na těch nejexponovanějších místech - od pusy dolů!



Vyzkoušela jsem si pro mě nový způsob přišívání zipu. Na zip se položí hrana předního dílu, navrch stužka a po okrajích stužky se zip přišije a bunda začistí zároveň. Stužka navíc bundu krapet oživí.


Na jezdec jsem dala ještě kousek stužky pro snažší zapínání a navrch pod bradu ochranu proti přiskřípnutí. 


Uvnitř je ze stejné puntíkaté stužky poutko k zavěšení .

 
Ve švu se schovává stužka mama factory. 


A bunda na majitelce




Z boku je jen jedna kapsa protože frajerka si teď obě ruce nebezpečně schovává i při seberychlejším běhu. Takhle bude muset mít alespoň jednu v pohotovosti! A navíc je to rychlejší na ušití...

Reflexní prvky zatím nemám nažehlené, ale přemýšlím, že ještě nakoupím ještěrky.

Kdyby někdo chtěl starší verzi, ze které už K. vyrostla, je k mání tady.

7 komentářů:

  1. Ta je moc krásná! Povedla se Ti! Nápad se stužkou třeba taky někdy zkusím, vypadá to moc pěkně. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Což tady je to takové splývajcí. Krásný bundy takhle šije fram.

      Vymazat
  2. Bunda je krásná!!
    Vojta v ještěrkách odchodil celou zimu, má taky ty zelené, ale v kombinaci s černou. Jedny kalhoty jsou tedy zelené jako podklad ještěrek a jakž takž čisté jsou. U kaťat na ven mě nějaký pozůstatek fleku nedráždí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My jsme zmzlíci, tak přes zimu byli spíš v teplejších bundách - i když kdy ta zima vlastně byla?! Nosili soft v hnědý, tam se ztratí všechno, tak jsem na tu zelenou zvědavá :-)

      Vymazat
  3. Dobrý den, krásná.... mohla bych se zeptat, čím jste obšila tu kapuci a rukávy ? to hnědé :). je to jen tričkovina nebo něco vychytenějšího :). děkuji moc za odpověd.

    OdpovědětVymazat
  4. Něco vychytanějšího :-) Lemovací gumička. Docela dobře se s ní pracuje, jen je dobré hustě špendlit. Koupit se dá v některých galanteriích (V ČB pár barev mají) Na internetu třeba tady: http://www.fler.cz/galanterie-u-caramilly

    OdpovědětVymazat