K narozeninám jsem dostala krásnou formu na bábovku. První bábovku jsem ani nestihla vyfotit, i s touhle to bylo jen tak tak...
Zmizela rychle, byla vážně výborná a rychle umíchaná. Recept je tady. Ta naše je navíc bez lepku a mléka. Držela jsem se receptu, jen mouku jsem nahradila bezlekovou (Jizerka a kukuřičná mouka) a kravské mléko jsem nahradila sojovým.
Čokoláda byla hořká, lahodně rozteklá...
A krásný polní plevel z výletu, v pozadí mizející bábovka...
Opravdu krásná forma a moc hezky vyfoceno!!! Na recept jdu mrknout, bezlepkové pečení je pro mě teď aktuální.
OdpovědětVymazatJeště se zeptám, v jakém poměru jsi namíchala ty mouky? Je to jedno?
OdpovědětVymazatZa tu dobu co bezlepkově peču, mi přijde, že Jizerka (Schär, Mantler a jiné škrobneté hladké mouky) výsledek tak jakoby zlehčí, nadýchají. Ty jednodruhové mouky (kukuřičná pohanková, rýžová) tam ale míchám kvůli chuti. Bez nich mi vadí jak je výsledek škrobnatý. Někdy peču i třeba jen z nich, ale těsto tolik nevyskočí. Tady byl poměr 2díly Jizerky : 1díl kukuřičná
OdpovědětVymazatta forma je teda paradni! ta je silikonova nebo ne? ja se vratila k osvedcene klasice - mam starou po babicce, bo jsem s ostatnima nejak nebyla spokojena..
OdpovědětVymazatNení silikonová a je dost drahá. Manžel s kamarádkou mi udělali velkou radost! http://www.nordic-ware.cz/babovkove-formy/babovkova-pecici-forma-rondo
OdpovědětVymazatBála jsem se jak se bude vyklápět, když jsou ty hrany takový ostrý, ale vyklápí se krásně.
To je prostě nádhera, smekám :)
OdpovědětVymazatA nejen bábovka, ale celý blog je radost prohlížet :)
Zuzko děkuju, takový komentář potěší, moc!
Vymazat