čtvrtek 17. dubna 2014

Bábovka



K narozeninám jsem dostala krásnou formu na bábovku. První bábovku jsem ani nestihla vyfotit, i s touhle to bylo jen tak tak...




Zmizela rychle, byla vážně výborná a rychle umíchaná. Recept je tady. Ta naše je navíc bez lepku a mléka. Držela jsem se receptu, jen mouku jsem nahradila bezlekovou (Jizerka a kukuřičná mouka) a kravské mléko jsem nahradila sojovým. 


Čokoláda byla hořká, lahodně rozteklá...


A krásný polní plevel z výletu, v pozadí mizející bábovka...

7 komentářů:

  1. Opravdu krásná forma a moc hezky vyfoceno!!! Na recept jdu mrknout, bezlepkové pečení je pro mě teď aktuální.

    OdpovědětVymazat
  2. Ještě se zeptám, v jakém poměru jsi namíchala ty mouky? Je to jedno?

    OdpovědětVymazat
  3. Za tu dobu co bezlepkově peču, mi přijde, že Jizerka (Schär, Mantler a jiné škrobneté hladké mouky) výsledek tak jakoby zlehčí, nadýchají. Ty jednodruhové mouky (kukuřičná pohanková, rýžová) tam ale míchám kvůli chuti. Bez nich mi vadí jak je výsledek škrobnatý. Někdy peču i třeba jen z nich, ale těsto tolik nevyskočí. Tady byl poměr 2díly Jizerky : 1díl kukuřičná

    OdpovědětVymazat
  4. ta forma je teda paradni! ta je silikonova nebo ne? ja se vratila k osvedcene klasice - mam starou po babicce, bo jsem s ostatnima nejak nebyla spokojena..

    OdpovědětVymazat
  5. Není silikonová a je dost drahá. Manžel s kamarádkou mi udělali velkou radost! http://www.nordic-ware.cz/babovkove-formy/babovkova-pecici-forma-rondo
    Bála jsem se jak se bude vyklápět, když jsou ty hrany takový ostrý, ale vyklápí se krásně.

    OdpovědětVymazat
  6. To je prostě nádhera, smekám :)
    A nejen bábovka, ale celý blog je radost prohlížet :)

    OdpovědětVymazat