úterý 24. února 2015

Mýdla


Děti dostaly od Ježíška mýdla s žabkami uvnitř. Koukala jsem kde bych koupila další až je vymydlí a nenašla jsem. Našla jsem ale e-shop, kde se dá koupit mýdlová hmota. Nejen hmota, mají i nepřeberně vůní, formiček a jiných nezbytností. Koupila jsem tedy 1kg průhledné a 1kg bílé hmoty. A pozvala kamarádky i s dětmi na mejdlo! Holky přinesly silikonové formičky. A pro děti jsme nachystaly drobnosti na zalití. Rybky, lišejníky, mušličky a skleněné kamínky. Roztavení, míchání vůní a zalívání dětmi připravených formiček se ujala kamarádka a za chvíli bylo hotovo. Po procházce jsem se už mohli kochat novými mejdlíčky.




 Neprůhledná verze s kávou by chtěla trochu zamíchat, ale i tak voní krásně.


Ze dvou kil hmoty jsme si každá odnesla 6 menších mýdel. Bylo nás pět. Nejvíc se mi líbil medvídek s lišejníkem v bříšku...ale ten nebyl náš a na fotce ho nemám.

sobota 21. února 2015

Peněženka


Moje stará peněženka dosloužila, novou jsem si chtěla ušít. Střih už jsem měla dlouho vyhlídnutý. Nejprve vznikla jedna zkušební. U druhé už jsem si dávala větší pozor na zrcadlové otočení při šití zipu a taky jsem poctivě přežehlovala. 


A i když jsou houby na kapsičce na zip hlavou dolů, mám z ní radost! Velikou.


čtvrtek 12. února 2015

Nosítko pro Elsu

Naše malá Elsa (tak si teď nechá říkat K.) si přála ušít nosítko na panenky. Vybrala si látky, tedy vlastně látku.  A já si dovolila tu růžovou jednolitost narušit kytkama. Popruhy by ještě šly, ale kvůli kapsičce odmítlo děvče nosítko nosit! Naštěstí jí protřelejší tatínek, nasypal do kapsy pár bonbonků a páráček jsem mohla schovat!





Ještě mi chybí došít prsní popruh... ale nějak se mi nechce!

čtvrtek 5. února 2015

Tyrkysová a cihová

Doplňuji kapsy na zateplení nošených dětí na fler a i mimibazar

Jak tyrkysová, tak i cihlová mají poutka na zavěšení, na která se teď budu snažit při šití nezapomínat!















neděle 1. února 2015

Batman a Elsa


Filmu by se určitě hodně bál, ve školce si ale s klukama na superhrdiny hrají. A tak chtěl Toník na maškarní za Batmana. Udělal mi radost, protože to není nesplnitelné přání. Ba naopak, kostým Batmana se dá ušít snadno.

Na vliesofix jsem obkreslila znak netopýra. 


Nažehlila na černý a žlutý kousek látky.


Vystřihla.


Přižehlila na černé triko.


Přišila hustým cikcakem. Aby se znak nevlnil podložila jsem ho papírem, který se pak snadno odtrhne.


Kuklu jsem ušila podle volně stažitelného Ottobre střihu. Z boku jsem přišila netopýří uši. 
A pře oči jsme dali masku z černého papíru.


Pláštěnka by byla krásná ušitá podle stejného střihu jako tahle. Já ale šetřila látkou i časem. A ušila ji jen z obdélníku. Do něj jsem udělala menší půlkruhový výstřih na krk. Olemovala ho proužkem fleesu, kterým se i zaváže kolem krku. 


A tady hlídá malý superhrdina ledovou královnu Elsu. Které byl modrý pláštík málo blýskavý. Dostala tedy lepší, blyštivější i se sukýnkou. Kostým sice není nijak věrný pohádkové předloze, ale kdo by nepoznal, tomu Kristý sama napoví. Aneb "žíkej mi kuálovno"!